Tallers participatius campanya 8 de març

La Diputació de Barcelona, en el marc de la campanya del 8 de Març, vol oferir als Ajuntaments de la demarcació la possibilitat de realitzar un taller participatiu que tindrà lloc als propis municipis. Una proposta de taller que pretén reforçar la participació i l’activisme de les dones en la xarxa comunitària, fent visible la seva contribució a la construcció d’una societat més igualitària.

Les dones, en el seu dia a dia, fan grans aportacions que deriven en transformacions vers una major igualtat entre dones i homes, moltes vegades d’una forma no conscient o reconeguda. Aquest paper de les dones pot donar-se a través de la participació en xarxes formals (AMPAs, associacions culturals i veïnals, xarxes de salut, etc.) i no formals, relacionades amb el que significa preocupar-se pels afers públics i per millorar la societat en les seves vides quotidianes: les tasques de cura a altres, la seva funció cohesionadora de les famílies i entorn social proper, el lideratge de dones com les emprenedores, botigueres…

 

OBJECTIUS DELS TALLERS:

  • Identificar i fer emergir la contribució de vegades ‘invisible’, o com a mínim gens o poc reconeguda, que tenen les dones en relació a la construcció d’una societat més justa i inclusiva. es de les seves vides quotidianes.
  • Posar en valor aquestes aportacions, tot identificant-les i emmarcant-les des d’allò micro fins a allò macro.
  • Sensibilitzar les dones sobre la perspectiva de gènere en la tasca sociocomunitària que realitzen.
  • Promoure l’apoderament de les dones i fomentar el seu lideratge en relació a la transformació del món.

 

FUNCIONAMENT I METODOLOGIA:

El taller consistirà en una única sessió de 3 hores aproximadament. A través de dinàmiques que potenciïn la participació, l’apoderament i el lideratge de les dones des de la perspectiva de gènere.

PÚBLIC DESTINATARI:

Dones del municipi que participin activament en la xarxa sociocomunitària formal o informal.

 

CONTINGUTS A TREBALLAR:

BLOC 1. ANÀLISI DE ROLS I ESTEREOTIPS DE GÈNERE
Dinàmica participativa per fer aflorar estereotips i rols de genere en el passat i avui en dia.

BLOC 2. DIAGNÒSTIC DEL DIA A DIA
Anàlisi col·lectiu de la participació de les dones en els diferents àmbits (familiar, social i professional)

BLOC 3. REFLEXIÓ I DEBAT
Espai deliberatiu sobre què fem i què podem fer per la transformació social.
Com passar de la invisibilitat al canvi.

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuària. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetesplugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies