La campanya del Balanç Social 2018 “ensenya el cor” va començar el passat  4 de juny  i durarà fins el 22 de juliol.

L’any passat més de 150 entitats “van ensenyar el cor”, és a dir, que van fer el Balanç Social. Enguany, la campanya per a tornar a fer-lo va començar el passat 4 de juny i es podrà realitzar fins proper 22 de juliol.

El Balanç Social és una eina de rendició de comptes que mesura l’impacte social, ambiental i de bon govern que la XES posa a l’abast de les organitzacions i entitats de lEconomia Social i Solidària.

Aquest any, el Balanç Social inclou noves preguntes, ofereix nous serveis, compta amb una revisió dels indicadors (en les dues modalitats del balanç: el bàsic i el complet) i a més, s’estén a tot l’estat. Aquesta ampliació s’ha fet amb la col·laboració de la resta de xarxes de la REAS (Red de Redes de Economía Alternativa y Solidaria) per harmonitzar criteris i afegint les propostes provinents de les diferents comissions, grups de treball i organitzacions usuàries per tal que més de 500 entitats puguin utilitzar la plataforma digital per a fer el balanç.

Font: XES

En total, el balanç bàsic compta amb 47 preguntes, que generen 53 indicadors,  i el balanç complet en té 91, que genera 102 indicadors.

Una altra novetat d’enguany és la creació del servei d’anàlisi dels resultats que consta amb propostes de millora a l’abast de les organitzacions usuàries. Aquest informe té l’objectiu de servir com a pauta per a establir els compromisos de millora de cara a l’any vinent i que, per tant, dóna accés a l’obtenció del segell.

Per a facilitar el procés de fer el balanç s’han elaborat dues guies (guia de preguntes del balanç social bàsic i guia de preguntes del balanç complet) per tal de facilitar la recopilació de dades i el repartiment de tasques entre els diferents membres de l’organització.

També s’ha elaborat un tutorial que explica les passes que s’han de dur a terme per a completar el Balanç Social.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuària. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetesplugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies