Guia d’indicadors de gènere per avaluar projectes i programes

El gènere és una categoria d’anàlisi que serveix per avaluar un programa o projecte dins d’un context i una realitat determinats. No es limita a recollir dades específiques desagregades per sexe, el que aquestes dades revelen és quina és la situació i la condició de les dones respecte de l’accés i el control dels recursos, la participació social, els rols i els valors associats al gènere i l’exercici dels drets.


Així, aquesta guia té com a finalitat aportar un marc teòric i pràctic per incorporar la perspectiva de gènere en totes les actuacions impulsades per la Diputació de Barcelona, en aquest cas proposant indicadors de gènere per avaluar els projectes i els programes existents tant interns com els que s’impulsen a través de l’oferta externa al món local.

La guia aporta una eina bàsica d’autodiagnòstic que permet analitzar què estem tenint en compte en relació al gènere a l’hora d’avaluar un projecte o programa i poder pal·liar-ne les mancances que fins ara no contemplàvem. A més, proposa un seguit d’indicadors de gènere transversals que es poden aplicar a qualsevol àrea de la Corporació i incorporar a qualsevol projecte i programa per tal d’introduir
la perspectiva de gènere en la seva avaluació.

Finalment, dona pautes per redefinir i/o construir nous indicadors per cada àrea, amb l’objectiu de poder afinar més i millor l’avaluació amb mirada de gènere i, per tant, poder també millorar les propostes impulsades des de la mateixa Diputació de Barcelona.

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuària. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetesplugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies