Arttec, la plataforma de formació online en l’àmbit tecnològic

Aquest any, de la mà de Barabara Educació, CIM UPC i Drecera, arriba Arttec, una plataforma de formació online en l’àmbit tecnològic per donar resposta a les diferents necessitats de les dones i del mercat laboral. Arttec vol ser un nexe entre aquestes necessitats, a partir de l’oferta d’itineraris formatius que permetin a les dones accedir a les ofertes del sector tecnològic.

Paral·lelament a la construcció d’Arttec, s’han dut a terme enquestes a dones i empreses per a poder elaborar un informe amb les dades sobre el sector tecnològic i la presència de dones. Aquest informe complementarà les ja alarmants dades sobre l’ocupació en els àmbits tecnològics. A Catalunya, durant el 2019 el 69,1% de les persones ocupades en la branca d’activitat econòmica de la informació i les comunicacions eren homes, mentre que només el 30,9% eren dones. En l’àmbit de la formació aquestes dades no milloren. I és, en aquest context, en què neix Arttec.

La plataforma oferirà un seguit de cursos de l’àmbit del disseny i la tecnologia. Alguns dels cursos que ja s’estan preparant són; Introducció al disseny de joieria amb Inkscape, Fabricació amb la talladora làser, i Disseny de packaging amb Rhinoceros.

Arttec vol donar l’oportunitat, especialment a les dones, a endinsar-se en el món tecnològic i el mercat laboral, així com donar una nova projecció a la seva carrera professional. És per aquest motiu, que gràcies a l’adhesió d’empreses del sector tecnològic que han cregut en el nostre projecte, es comptarà amb una borsa de treball en què es publicaran ofertes laborals relacionades amb la formació oferida. Així doncs, es tracta d’un projecte de formació de qualitat que s’està desenvolupant des de tres dimensions:

  • Formativa: la plataforma vol esdevenir un espai de formació de qualitat especialitzat en el desenvolupament tecnològic.
  • Social: el projecte vol visibilitzar i denunciar les desigualtats de gènere al sector tecnològic i la necessitat d’un canvi.
  • Col·lectiva: Arttec posa la intercooperació al centre, entre empreses, dones i la plataforma, per apropar-nos a l’equitat i a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en el sector tecnològic.

ARTTEC@. Formació online en desenvolupament tecnològic és un projecte subvencionat en el marc de la convocatòria de mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica COVID-19 per a empreses cooperatives i de l’economia social, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19 impulsat per la Generalitat de Catalunya.