Farmamundi aconsella integrar la mirada intercultural i de gènere en els centres de salut per a aconseguir millors protocols i polítiques públiques en relació amb els drets reproductius de les dones.

Aquesta és una de les conclusions que Farmamundi inclou a l’informe que acaba de presentar : “Atendre l’embaràs i el part a Barcelona”. Imatges i veus de professionals de la ciutat“. Aquest informe és el resultat d’un estudi sobre l’atenció als processos d’embaràs i part a Barcelona realitzada sobre dones migrades i personal sanitari.


Imatge de la portada de l’informe. Font: Farmamundi

Aquest estudi és la primera part d’un projecte que compta de diverses fases, entre d’elles, la de preparar una formació per a personal sanitari, que incorpori la mirada intercultural i de gènere durant els processos d’embaràs, part i postpart de les dones migrants. En aquesta fase, Barabara Educació hem facilitat el grup de dones expertes (llevadores i mediadores) que han decidit i treballat els continguts d’aquesta formació i els quals, Farmamundi i Barabara Educació hem convertit en una proposta formativa de 20h, que es durà a terme a partir del 2020.

Imatges del grup de treball de dones expertes. Font: pròpia

Aquesta formació dona resposta a un de les conclusions de l’estudi, que emfatitza sobre les necessitats formatives en aquest àmbit. Altres conclusions són, per exemple, la necessitat d’incorporar la figura de la mediadora intercultural en els centres sanitaris, o el disseny de protocols per part de l’Administració.