EduCom Dones

El Programa EduCom Dones és un programa de formació especialitzada en competències transversals, professionals i habilitats socials per dones en atur de llarga durada.

El programa està destinat a dones majors de 45 anys, amb o sense experiència professional, en situació d’atur oferint més eines i recursos per les dones per tal d'augmentar les seves oportunitats d'accés al món laboral, mitjançant la formació especialitzada en competències transversals, habilitats socials i l’orientació professional.

Entenem les competències transversals com a un factor clau per la ocupabilitat de les persones, en un moment de canvi constant del mercat laboral, un acompanyament per generar processos d'apoderament individual i col·lectiu.

 • Anàlisi competencial
  Un anàlisi competencial, per poder detectar les pròpies fortaleses i treballar les pròpies mancances.
 • Desenvolupament integral
  Un desenvolupament integral de les competències transversals per tal de tenir més oportunitats d’accés al món laboral
 • Acompanyament
  Acompanyar les participants en la reflexió i anàlisi del seu balanç professional per conèixer i treballar en profunditat la seva ocupabilitat

"El procés d’aprenentatge es realitza a partir de la construcció intel·lectual i vivencial. No treballem sobre continguts tancats, o amb lliçons magistrals, ens basem en el procés del diàleg, la vivència, la experimentació i el raonament."

 • Formació intensiva

  Formació intensiva especialitzada per competències, curs intensiu desenvolupat des d'una perspectiva de 360 º per millorar el potencial de cada persona

 • Treball grupal

  Sessions de treball grupal intensiu. Metodologia participativa i vivencial

 • Tutories individuals

  2 sessions de tutoria per participant. Treball individualitzat de capacitació laboral

 • Devolutiva final

  1 sessió devolutiva. Presentació i devolució de l’avaluació competencial. Definició d’objectius de pla de treball a llarg termini. Plantejament de possibilitats de seguiment.

 • Gestió personal: Autoconeixement i autoestima.

 • Comunicació verbal i no verbal: assertivitat.

 • Treball en equip i cooperació.

 • Intel·ligència emocional i gestió de les emocions.

 • Creativitat i innovació en la resolució de conflictes.

 • Lideratge i la gestió d’equips.

 • Negociació.

 • Capacitació laboral intensiva: treball CV, entrevistes selecció, canals de recerca.

 • Sessió final tancament: Diagnòstic competencial final (lliurament informe).

L’apoderament és un procés pel qual les persones adquireixen el coneixement, les habilitats i l’actitud per analitzar críticament les seves pròpies situacions i donar els passos adequats per millorar-les. Un dels aspectes fonamentals de l’apoderament, juntament amb la concepció d’aquest com a procés, és la seva triple dimensió : personal, com a desenvolupament del sentit del jo, de la confiança i la capacitat individual, de les relacions properes, com a capacitat de negociar i influir en la naturalesa de les relacions i les decisions, i col·lectiva, com a participació en les estructures polítiques i acció col·lectiva basada en la cooperació.

Les competències transversals fan referència al conjunt de capacitats, habilitats i actituds necessàries per donar resposta a diferents situacions personals i professionals.  Tenen caràcter transversal i un elevat component cognitiu. Les personals d’identificació (identificació de les pròpies capacitats, disposició a l’aprenentatge, autoestima, creativitat, emprenedoria…), les de relació amb els altres (comunicació, relació interpersonal i treball en equip…) i les d’afrontament  (responsabilitat, adaptabilitat, organització, negociació i gestió de l’estrès…).

 • Aprenentatge cooperatiu. Estratègies de treball en petits grups i avaluats segons la productivitat del grup. Permet desenvolupar competències personals i professionals. Desenvolupar habilitats interpersonals i de comunicació permet descobrir-se i canviar actituds.
 • Aprenentatge basat en problemes: afavoreix el desenvolupament d'habilitats per a l'anàlisi i síntesi de la informació. Permet el desenvolupament d'actituds positives davant de problemes. Desenvolupa habilitats cognitives i de socialització. Implementem dinàmiques de grup basades en dilemes morals, tècniques de resolució de conflictes i gestió emocional, dinàmiques de creativitat, etc.
 • Innovació i creativitat: proposant maneres diferents de treball als tradicionals: estudi de casos, jocs de simulació, vivencials, dilemes morals i en els casos en que es possible optem per fomentar l’ús de les noves tecnologies per potenciar l’accés a la tecnologia de totes les persones per tal de capacitar tecnològicament a les persones en un mercat laboral en que la competència digital es indispensable actualment.
 • Determinar amb claredat els objectius per a cada activitat, el contrari ens pot portar a la desorientació i a desenvolupar una actitud negativa davant la tècnica.
 • Proposar activitats factibles. És molt important distingir entre una activitat reptadora i una altra que pugui portar a la frustració. 
 • Descriure el desenvolupament per passos de l’activitat, incloent la descripció de la preparació, les normes per a la seva aplicació, el paper dels participants, així com el procediment per a les conclusions. 
 • Sistematitzar les observacions i conclusions que es deriven de l’aplicació de l’activitat, proposant millores i fent observacions que es puguin compartir amb altres.

Els principis metodològics en els que ens basem parteixen de l'enfocament de l'aprenentatge dialògic. Les nostres sessions es basen en la contribució realitzada pels i les participants, a través del diàleg igualitari, on la importància rau en els arguments i no en l'estatus de la persona que el realitza. Se supera així l'exclusió dels grups que no manegen el llenguatge acadèmic ni la cultura occidental.

Totes les persones tenim una intel·ligència cultural adquirida al llarg de la nostra experiència de vida i que expressem a través de les interaccions, sota aquest principi es reconeix tota la forma d'intel·ligència, incloent la pràctica, l'acadèmica i les interaccions comunicatives verbals i no verbals. D'aquesta manera els objectius i els coneixements es creen a través de les diferents experiències, formes de coneixement i punts de vista.

Apostem per la transformació com a capacitat que tenim les persones com a agents humans per interactuar amb el mitjà per transformar-lo, així com amb la dimensió instrumental del procés educatiu on el diàleg inclou l'aprenentatge dels continguts que ens són útils com la comunicació, el lideratge, les xarxes o la planificació.

Definim els objectius dels nostres cursos d'acord amb les necessitats i expectatives del grup, creant sentit i garantint la utilitat dels continguts i les eines pràctiques en l’aprenentatge. L'eix que guia els grups de formació dialògica es la solidaritat on tothom aprèn de tothom, apoderant-nos per dotar-nos d'una autoritat que ens permetrà confrontar-nos amb els obstacles i barreres.

Basem totes les formacions en els principis de l‘educació intercultural a través de la promoció del dret a ser diferent, que fa referència al dret i al respecte a la diferència, treballant per eliminar estereotips i prejudicis, fomentant el descobriment i la valoració de la riquesa de la diversitat i lluitant contra formes de discriminació de tot tipus, promovent el coneixement d’altres cultures i el respecte de les mateixes, promovent les relacions entre persones de diferents cultures, fomentant l’obertura gradual cap a altres cultures, sense discriminar, reconeixent la diversitat cultural sense jutjar, aprenent en la reciprocitat, lluitant contra l’etnocentrisme i construint la identitat en termes pluralistes.

Projectes relacionats

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d’usuària. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetesplugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies