Formació professionalitzadora: Dinamització Comunitària

A Barabara Educació, hem portat a terme una formació professionalitzadora per a Barcelona Activa orientada als tècnics i auxiliars que treballen en projectes de dinamització comunitària. Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

 

La formació de Dinamització Comunitària té com a objectiu dotar els participants d’eines pràctiques per al desenvolupament i implementació de projectes amb contractació.

 

A continuació, presentem els detalls generals de la formació.

Característiques de la Formació

La formació consta de 30 hores repartides en sessions presencials que ofereixen una experiència d’aprenentatge intensiva. Hi participaren un total de 22 persones, totes elles professionals amb perfil de tècnic/a auxiliar, amb experiència en projectes de serveis a la comunitat, dinamització econòmica o vinculats a les noves tecnologies.

Aquesta formació pretén reforçar les competències dels participants per millorar l’impacte de les seves tasques en el teixit comunitari.

Objectius de la Formació

Es busca proporcionar a les assistents les eines necessàries per gestionar i implementar projectes comunitaris amb una mirada integral.

Els principals objectius són:

  • Comprendre l’acció comunitària: Definir clarament què és i què no és l’acció comunitària.
  • Estratègies d’empoderament: Entendre l’acció comunitària com una estratègia per empoderar tant a nivell individual com grupal.
  • Disseny de projectes: Aprendre a aplicar tècniques per a dissenyar projectes d’acció comunitària des del diagnòstic fins a l’avaluació.
  • Gestió de projectes participats: Capacitar els participants en la gestió de projectes amb la ciutadania, aconseguint objectius conjunts.
  • Perspectiva de gènere: Incorporar una mirada interseccional i la perspectiva de gènere en qualsevol intervenció social i comunitària.
  • Avaluació participativa: Conèixer i saber realitzar una avaluació participada des de l’enfoc comunitari.

A través d’aquesta formació, es vol assegurar que els tècnics auxiliars participants puguin aplicar els coneixements adquirits per crear projectes de major impacte social, amb una participació ciutadana activa en cada etapa.