Formació CUEME

   

 

Et donem la benvinguda a la formació en línia sobre el programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE).

Si t'inscrius per primera vegada al programa, aquest curs t'oferirà totes les eines i recursos per implementar-lo al teu centre i al teu municipi. Es tracta d'una formació en línia conformada per una part treball autònom i una part d'activitat grupal. Clica al curs que més t'interessi segons siguis professorat o equip tècnic d'ens local i comença a formar part del CuEmE!

Un projecte de la Diputació de Barcelona:

 

Inscriu-te a la formació!

Inscriu-te a la formació segons el teu àmbit d’interès: professorat o equip tècnic d'ens local. Comença a descobrir el programa "Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE)" en una formació en línia. 

 

 

Objectius i continguts del curs:

Tot allò què necessites saber abans d’inscriure’t

 

Què treballarem en el curs?

El curs Formació CuEmE en línia és un curs dirigit, per una banda, a professorat que s’incorpora nou al programa i, per l’altra, a tècnics i tècniques locals que s’incorporen al programa. La formació té per objectiu oferir-vos eines i recursos per conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa per fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària.

  1. Quin són els objectius d’aprenentatge?
    • Conèixer en profunditat el programa CuEmE com a estratègia educativa per fomentar la cultura emprenedora al cicle superior de primària.
    • Oferir una visió detallada del projecte de creació i gestió d’una cooperativa escolar, amb el suport de l’administració local i el teixit empresarial i social del territori.
    • Saber implementar el programa des de l’especificitat tant del projecte educatiu com de l’estratègia local sabent implementar tots els recursos que s’ofereixen.
    • Descobrir exemples i practiques reals sobre cooperativisme en l’àmbit educatiu.
    • Compartir dubtes, propostes i suggeriments amb les altres persones participants.
  2. Quines són les dates de la formació?

    La formació s’imparteix en format virtual i iniciarà el pròxim dia 1 d’octubre de 2024 i finalitzarà el 31 de març de 2025. La formació te una durada de 20h (14h de treball autònom i 6h de treball virtual grupal) per al professorat  i per al personal tècnic són 10h (8h treball autònom i 2h treball virtual grupal).

  3. Les sessions grupals

    Les sessions grupals es faran a través de la plataforma Zoom. En el cas del professorat, podreu escollir entre diferents dates per a cada sessió. Les inscripcions a les sessions es fan un cop dins de la plataforma.

    PROFESSORAT:

    • Primera sessió: Del 14 al 24 octubre 2024 (9 grups) de dilluns a divendres de 17.00 a 19.00, els dijous de 17.30 a 19.30.
    • Segona sessió: Del 20 al 30 gener 2025 (9 grups) de dilluns a divendres de 17.00 a 19.00, els dijous de 17.30 a 19.30.
    • Tercera sessió: Del 17 al 27 de març 2025 (9 grups) de dilluns a divendres de 17.00 a 19.00, els dijous de 17.30 a 19.30.

    ENS LOCALS:

    • Sessió grupal: Dilluns 4 de novembre de 17.00h a 19.00

Preguntes freqüents:

Algunes preguntes que et poden ajudar a resoldre dubtes.

 

 

  1. Com em puc inscriure?

    Per inscriure’t al curs només cal que el teu centre o ens local ja hagi comunicat la seva adhesió al programa. Clica a inscriure’t i segueix les instruccions de la pantalla. Veuràs que et demanarà les teves dades personals de contacte. Omple les dades i, si tot és correcte, rebràs un correu electrònic confirmant-te la inscripció amb les dades d’accés al campus virtual per començar amb la formació.

  2. Quina és la metodologia del curs?

    La formació es 100% online. Es desenvolupa a través d’activitats de treball autònom activitats síncrones de treball grupal. Les activitats de treball autònom et permetran treballar els continguts del curs al teu propi ritme i adaptar la formació a les teves necessitats.  A través de les activitats síncrones coneixerem les altres persones participants de la formació amb l’objectiu d’establir aliances, aclarir dubtes, incorporar propostes, i en definitiva compartir el coneixement i generar més valor a la proposta.

  3. Quant dura la formació i quin format té?

    La formació s’imparteix en format virtual i iniciarà el pròxim dia 1 d’octubre de 2024 i finalitzarà el 31 de març de 2025. La formació te una durada de 20h (14h de treball autònom i 6h de treball virtual grupal) per al professorat  i per al personal tècnic són 10h (8h treball autònom i 2h treball virtual grupal).

  4. Com s’avaluarà la formació?

    Al final de la formació trobaràs una avaluació tipus test de tots els contingut que hem vist al llarg dels mòduls. Un cop enviades les respostes, podràs veure el feedback, que et permetrà conèixer i contrastar quins han estat els “errors” del qüestionari, i a la vegada aprofundir en aspectes correctes. Tindràs tres intents per superar l’avaluació i per tal de superar el curs amb èxit hauràs d’aprovar-la. 

  5. El curs té una certificació oficial?

    Sí, per tenir la certificació oficial de reconeixement de crèdits de la Generalitat de Catalunya per al professorat, cal superar totes les activitats del curs, superar l’avaluació i assistir al 100% de les sessions de treball grupal virtuals.

    Un cop superat el curs podràs descarregar-te l’acreditació en el teu espai personal de la plataforma Atri de la Generalitat de Catalunya a partir de maig 2024. 

    En el cas dels ens local, hauràs de superar almenys el 50% del curs online o assistir a la sessió grupal per obtenir el certificat de superació del curs. Aquest certificat te’l farà arribar la Diputació de Barcelona directament a partir de maig 2024. 

  6. Si tinc dubtes amb algun dels continguts del curs puc contactar amb algú?

    Sí, sempre tindràs a la teva disposició les tutores del curs que t’ajudaran amb el seguiment del curs i les activitats. També tindràs a la teva disposició un fòrum per a dubtes.

  7. Si tinc problemes tècnics durant la formació puc contactar amb algú?

    Sí, tindràs un servei tècnic a la teva disposició per si tens qualsevol problema o incidència tècnica. Podràs contactar-hi via mail o telèfon.