• #Juntesivisibles
 • #Juntesivisibles
 • #Juntesivisibles
 • #Juntesivisibles
 • #juntesivisibles
 • #Juntesivisibles
 • #Juntesivisibles

 

Exposició Juntes i visibles

Vols participar en una exposició col·lectiva per denunciar la precarietat laboral de les dones? T'animes a compartir la teva història?

Si has viscut qualsevol situació de discriminació laboral pel fet de ser dona, si has patit assetjament a la feina, si vius situacions o has viscut situacions de precarietat laboral, etc. et convidem a explicar la teva experiència i juntes la farem visible. Perquè visibilitzant-ho i denunciant-ho, juntes podem contribuir a fer que la situació canviï.  T'apuntes?

 

 1. L’exposició. Què farem i com ho farem?

  Amb el projecte Juntes i Visibles, estem creant una exposició fotogràfica on reunir vivències de diferents dones en les quals pel fet de ser dones hem patit discriminació, assetjament sexual, per raó de sexe i/o orientació sexual, vulneracions de drets, precarietat, etc. I ho fem amb l’objectiu de visibilitzar aquestes situacions i denunciar-les. Amb la col·laboració de totes i amb l’aportació de la fotògrafa Daniela Medina qui posarà la seva mirada creativa per plasmar aquestes vivències de manera artística aconseguirem crear una exposició col·lectiva que tindrà format físic i online.

  Escollirem 10 dels vostres testimonis per crear 10 peces fotogràfiques que conformin l’exposició. Es tractarà de retrats sense rostre (amb objectes, mans, peus, espais…). Aquestes peces seran fotografies que generin una sinergia amb la vostra història i aconsegueixin transmetre de manera visual allò que voleu fer visible. L’exposició es podrà visitar el mes d’octubre en l’espai Can Picó (Barcelona) i també de manera virtual. On trobarem les fotografies junt amb els vostres testimonis (a tots dos espais).

  Què passarà amb la resta de testimonis?

  Compartir les nostres experiències és una eina molt poderosa. Si bé és cert que seran 10 les històries que es treballin amb fotografia dins de la mostra de l’exposició física, a l’exposició virtual hi haurà un espai on es recopilaran tots els testimonis de totes vosaltres. Amb les 10-15 imatges construirem una exposició que s’inaugurarà físicament a l’espai social de Can Picó al Poblenou. Però TOTES les experiències i vivències que ens feu arribar estaran presents online a la pàgina web de l’exposició.  El tractament de la informació, així com de les dades personals serà anònima sempre que no s’indiqui expressament el contrari.

 2. Testimonis reals: una exposició col·lectiva, diversa, plural i real

  L’exposició tindrà dos formats: paper i online. En format paper se seleccionaran 10-15 vivències que es convertiran en plafons de l’exposició física. Totes les altres vivències que ens hagueu fet arribar es publicaran al web. Totes les experiències i vivències que ens envieu seran tractades de manera anònima, garantint la confidencialitat durant tot el procés. L’objectiu és construir una exposició col·lectiva, diversa, plural i real que permeti veure la diversitat  de mirades, situacions i vides posant en evidència com en diferents espais, sectors, àmbits professionals…, el fet de ser dones encara avui en dia segueix generant desigualtat i discriminació.

  Denunciem i visibilitzem sempre que ens vulguin tenir callades: JUNTES I VISIBLES CONTRA LA PRECARIETAT

   

 3. Com pots participar en l’exposició col·lectiva: T’animes?

  Participar és molt fàcil! Pots explicar-nos qualsevol vivència que hagis tingut en el teu entorn laboral, en el qual pel fet de ser dona has tingut alguna conseqüència, positiva o negativa. Tu decideixes què vols compartir. Escriu-nos a info@barabaraeducacio.org i envia’ns la teva experiència. Tu tries en quin format: pot ser un text, un vídeo, un àudio… Un cop rebuda la proposta es farà una selecció i la fotògrafa Daniela Medina posarà la seva mirada creativa per  a plasmar aquesta vivència de manera artística.

  Pots participar en l’exposició fent-nos arribar la teva proposta. Un cop rebudes les diferents propostes es farà una selecció per a  l’exposició en format paper, però totes les propostes es publicaran online. T’animes? Fem-ho visible!!!