Raquel León

Responsable pedagògica. Formadora i orientadora professional

Especialista en la direcció de projectes de caràcter social i educatiu . Fundadora del projecte telemàtic internacional “Conectant Mons” d’Oxfam Intermón, i del Banc de recursos i experiències educatives Kaidara. Fundadora de la xarxa d’educadors i educadores per una ciutanadia global. Especialista en la gestió, direcció , formació i lideratge d’equips. Amb una trajectòria professional adquirida durant més de 22 anys en el sector social , i en l’educació per al desenvolupament.

 

 

 

De formació mestra, especialitzada en pedagogia terapèutica. Raquel León és especialista en la direcció de projectes de caràcter social i educatiu. Amb una llarga trajectòria professional
en formació docent, en cooperació internacional i en educació pel desenvolupament.

  • Fundadora del projecte TIC internacional connectant mons d’Intermón Oxfam, un projecte educatiu telemàtic en que participen més de 200.000 alumnes de tot el món de manera simultania, una proposta educativa telemàtica que combina l’activitat a l’aula i el treball en xarxa entre l’alumnat de 6 a 17 anys de diferents realitats culturals, econòmiques i socials, en la qual participen centres de tot el món. Es treballa a través d’una plataforma telemàtica multilingüe en 8 llengües, en la qual s’interacciona i es treballa de manera cooperativa, organitzats en equips de treball de la mateixa franja d’edat.
  • Fundadora del banc de recursos i experiències educatives online Kaidara, que té com a objectiu oferir al professorat de tots els nivells educatius, i al públic en general, recursos que els permetin treballar i incorporar l’Educació per a una ciutadania global en la pràctica educativa, tant a l’aula com al centre, així com propostes i recursos d’autoformació per al docent.
  • Fundadora de la xarxa d’educadors i educadores per una ciutanadia global, l’objectiu principal de la qual és contribuir a la construcció d’una ciutadania global, responsable amb el planeta i la humanitat, respectuosa amb la diversitat, participativa, mobilitzada a favor dels drets humans i compromesa amb la justícia, entre les generacions joves i la població en general, des dels àmbits educatius formals i no formals. A la vegada que preten facilitar processos organitzatius i participatius del professorat per aconseguir que la teoria i la pràctica de l’Educació per a una ciutadania global s’incorporin en les creences, en les actituds i en les polítiques dels agents i institucions vinculats a l’àmbit educatiu; i incrementar la recerca, la formació, la sistematització i l’intercanvi d’experiències des de la pràctica.

Especialista en la gestió, direcció, formació i lideratge d’equips multiculturals de voluntariat i de professorat, ha desenvolupat la seva trajectoria com a directora de Plans de Formació, i com a ponent en diversos seminaris i conferències a nivell autonòmic, estatal i internacional.

Compta amb una llarga experiència en la facilitació i dinamització de processos participatius i d’aporderament en col·lectius diversos. Especialista en implementació d’avaluació i diagnòstic competencial.

Treballar en el camp social és treballar amb i per a les persones , per tant la capacitat d’escolta , d’empatia i de negociació són claus per assolir els objectius proposats .